Geschiedenis Reinders Almelo

Reinders Luchttechniek

Reinders Luchttechniek is dé specialist in industriële afzuiging. Veel ondernemingen kennen het probleem: tijdens de productie komen stoffen vrij die op een goede manier moeten worden afgevoerd. Dat kunnen materiaalresten, stof, damp en dergelijke zijn die ontstaan bij het be- en verwerken van hout, metaal, kunststof, papier, rubber en andere materialen. Reinders Luchtechniek produceerd installaties die voldoen aan de ATEX normering.

Geschiedenis

Meer dan honderd jaar geleden, in 1910, startte Klaas Reinders Sr. zijn onderneming als grof- en hoefsmederij. Deze smederij bevatte tevens een winkel waarin kachels, fornuizen en ijzerwaren werden verkocht. Hieronder ziet u een foto van de toenmalige situatie.

Na de tweede wereldoorlog kwam er steeds meer vraag naar alsmaar grotere, houtgestookte verwarmingsinstallaties. Deze werden door Reinders ontwikkeld en geproduceerd. Vanuit de houtverwerkende industrie, de grootste afnemer van deze installaties, kwam daarop al snel de vraag of deze verbrandingsinstallaties ook geleverd konden worden inclusief spanenafzuiging, het verwarmingssysteem en de houtdroogkamers. Door de uitbreiding naar al deze activiteiten groeide het bedrijf flink uit tot een middelgrote onderneming.

Om de bedrijfsvoering flexibel en hanteerbaar te houden werd midden jaren zeventig besloten om het bedrijf op te splitsen in vier units, ieder met een eigen specialisme. Vandaag de dag bestaan de Reinders Almelo Companies uit zeven bedrijven.
KARA motkachel