Het belang van houtmot afzuiging

Bij het bewerken van hout komt afval vrij. Of het nu schaven, zagen, frezen of schuren is, dit houtmot moet worden afgevoerd. Hierbij is een afzuiginstallatie vaak onmisbaar. Het afzuigen van houtmot heeft een aantal voordelen.

Motafzuiging is belangrijk voor de gezondheid van medewerkers
Houtstof kan schadelijk zijn voor de huid, ogen en slijmvliezen. Het is daarom belangrijk om het stof en de snippers goed af te zuigen.

Het afzuigen van houtmot is goed voor de kwaliteit van uw producten
Het houtmot dat vrij komt bij het bewerken en verwerken van hout en niet goed wordt afgevoerd, kan uw product beschadigen. Een afzuiginstallatie die dit ongewenste afval afzuigt, draagt dus bij aan de kwaliteit van uw producten.

Een afzuiginstallatie zorgt voor een schone werkomgeving
Een schone werkomgeving in de houtindustrie is erg belangrijk. Behalve gezondheidsproblemen kan houtmot zorgen voor versnelde slijtage, beschadigde machines en gevaarlijke situaties. Vanwege de brandgevaarlijkheid van houtstof moet het direct bij de bron weg worden gezogen. Afzuiginstallaties van Reinders Luchttechniek zijn getest en ATEX gecertificeerd.

We adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden. Al onze installaties zijn op maat gemaakt en we maken gebruik van verschillende types filters aan de hand van uw situatie.