Afzuiging en filtering in de papierindustrie

Bij een drukkerij, boekbinderij, papierproducent of recycle bedrijf ontstaat er afval door het verwerken en bewerken van papierafval. Dit afval bestaat uit rijfels, papiersnippers en papierstof. Deze afvalresten zijn geld waard en daarom is het al snel de moeite waard om dit papier te verzamelen voor recycling. Met een afzuiginstallatie gebeurt dit snel en doeltreffend zonder uw medewerkers daarmee te belasten. Ook het stof dat vrij komt kan efficiënt worden afgezogen wat voor een schone en gezonde werkomgeving zorgt.

De afzuiging van papier vindt plaats in twee stadia.

De papierafscheider scheidt de papierresten

In het eerste stadium scheidt de papierafscheider de snippers en de rijfel van de lucht en papierstof. De papierresten worden meestal opgevangen in een perscontainer. Zo worden de papierresten die geld waard zijn op een efficiënte manier verzameld zonder dat hier werknemers aan te pas komen.

De filterkast filtert het papierstof uit de afgezogen lucht

Na het afscheiden van het papier en de snippers gaat de lucht in het tweede stadium naar een filter. Het filter zorgt ervoor dat het papierstof wordt gescheiden van de lucht. Hierna kan de schone lucht retour worden geblazen naar binnen zodat de stook- en bevochtigingskosten laag blijven. Onze filters zorgen voor een reststof emissie die kleiner is dan 1 mg per m3!