5 voordelen van puntafzuiging

Bij puntafzuiging worden schadelijke lasgassen, lasrook of lasdamp meteen afgezogen bij de bron. Bronafzuiging wordt ook wel puntafzuiging genoemd en bestaat uit in verschillende vormen. Afzuigarmen worden vlak bij de plaatst waar gelast wordt geplaatst om de lasrook bij de bron af te zuigen. Er bestaan ook slijp-, snij- en lastafels voorzien van onderafzuiging.

Bronafzuiging is de meest efficiƫnte manier van afzuiging in een lashal. Maar waarom? We geven u 5 voordelen van puntafzuiging bij lasrook.

1. De vervuilde lucht verplaatst zich niet door de werkplaats
Bij puntafzuiging wordt de vervuilde lucht meteen afgezogen bij de bron en wordt verplaatsing van de vervuilde lucht voorkomen.

2. Puntafzuiging is makkelijk aan te passen op de werkplek
Puntafzuiging is eenvoudig aan te passen op de werkplek door bijvoorbeeld flexibele afzuigarmen en mobiele afzuigunits.

3. Daar waar het probleem ontstaat, wordt het weggenomen!
In het algemeen is het goed om problemen op te lossen waar ze ontstaan. Puntafzuiging is een perfect voorbeeld waarbij het probleem wordt aangepakt waar het ontstaat.

4. De lasrook wordt voor 100% afgezogen bij een correcte opstelling
Bij een correcte opstelling van de puntafzuiginstallatie wordt de lasrookdeken voor 100% afgezogen en kan er geen zogeheten rookdeken ontstaan. Dit betekent dat er geen schadelijke stoffen bij uw werknemers terecht komen.

5. Zowel stationaire afzuigunits als mobiele afzuigunits
Er bestaan zowel stationaire (centrale of decentrale) afzuigunits als mobiele afzuigunits. Centrale stationaire afzuigunits zuigen een aantal werkplekken af. Decentrale units worden opgesteld bij werkplek en staan standaard op dezelfde plek. Mobiele afzuigunits zijn eenvoudig verrijdbare afzuigarmen zodat deze overal in de werkplaats kunnen worden gebruikt.

Moet uw medewerker de lasinstallatie meer dan 10 keer per uur verslepen of zijn de te lassen constructies te groot? Dan is ruimtelijke afzuiging een betere oplossing. Lees ook: 5 redenen om te kiezen voor ruimtelijke afzuiging