5 redenen om te kiezen voor ruimtelijke afzuiging bij lasrook

Bij ruimtelijke afzuiging worden alle schadelijke stoffen in een werkplaats afgezogen en gefilterd. Wanneer kiest u voor ruimtelijke afzuiging? We geven u 5 redenen!

1. Puntafzuiging is niet mogelijk
Bij grote of hoge constructies is puntafzuiging door de omvang vaak niet mogelijk. Ruimtelijke afzuiging is dan de ideale oplossing.

2. Werkzaamheden vinden niet op een vaste plek plaats
Als werkzaamheden niet op een vaste plek plaatsvinden is het vaak onpraktisch om te gaan slepen met mobiele afzuigunits.

3. Ruimtelijke afzuiging is gebruikers onafhankelijk
Bij ruimtelijke afzuiging hoeft de lasser het systeem niet zelf in te stellen om wel een goede afzuiging te hebben. De lasser bespaar hierdoor tijd en hoeft niet getraind te worden om zijn installatie in te stellen.

4. Bronafzuiging is te bewerkelijk
De wet stelt dat bronafzuiging redelijkerwijs niet mogelijk is als de lasser meer dan 10 keer per uur zijn afzuigunit moet instellen of verplaatsen. Ruimtelijke afzuiging is dan de oplossing.

5. Ruimtelijke afzuiging neemt minder ruimte in
Omdat een ruimtelijke afzuiginstallatie aan het plafond wordt bevestigd, neemt deze minder ruimte in dan bronafzuiging.

Ruimtelijke afzuiging is grofweg onder te verdelen in push-pull afzuiginstallaties en opmenginstallaties. Opmenginstallaties hebben vaak de voorkeur omdat deze doeltreffender en goedkoper zijn. Push-pull afzuiginstallaties hebben als voordeel dat er alleen luchtverplaatsing is op een hoogte van circa 5 meter. Hierdoor is dit een goede oplossing voor werkplaatsen waarin hoge objecten worden gelast.

Vinden de laswerkzaamheden in uw bedrijf op een vaste plek plaats? En maakt u veelal kleine werkstukken? Bekijk dan eens de 5 voordelen van bronafzuiging bij lasrook.