Kunststofafzuiging: de 5 belangrijkste voordelen

Kunststofafval afzuiging heeft vele voordelen. We hebben de belangrijkste 5 voordelen op een rij gezet.

1. Kunststofafval is een gevaar voor stofexplosie!
Bij vonkvorming is de kans op een explosie met de bijbehorende schade heel reëel. Het is daarom belangrijk dat productieruimten schoon zijn. Om de concentratie schadelijke stoffen onder de wettelijke waardes te houden, is een afzuiginstallatie noodzakelijk.

2. Kunststof afzuiging bespaart zeer veel tijd
Kunststof afzuiging bespaart zeer veel (kostbare) tijd van medewerkers en zorgt voor minder operationele down time. Waar voorheen het kunststof handmatig moest worden verzameld, kan een afzuiginstallatie al dit werk overnemen.

3. Een stofvrije en schone werkomgeving
Voor de kwaliteit van kunststofproducten is het essentieel dat deze vrij zijn van stofresten. Stofresten kunnen er namelijk voor zorgen dat kunststof materialen niet goed aan elkaar hechten. Een afzuiginstallatie voorkomt dit probleem door de stofresten direct bij de bron af te zuigen.

4. Verbeterde gezondheidsomstandigheden voor medewerkers
Vloeistoffen die worden ingezet bij het verwerken en bewerken van kunststof produceren stoffen en gassen die gevaarlijk zijn als ze worden ingeademd. Een afzuiginstallatie zorgt voor een efficiënte afzuiging van deze stoffen en gassen. Dit resulteert in verbeterde gezondheidsomstandigheden voor medewerkers.

5. Minder slijtage van apparatuur
Vuil en stof kan de oorzaak zijn van slijtage en beschadiging van machines. Een afzuiginstallatie zorgt niet alleen voor een schone werkomgeving, maar voorkomt ook dat stof schade aanbrengt aan machines.